Programma-Verhalen-Video

Corona maatregelen in de Waalse kerk.

Lees hier hoe wij dat doen.

Kleine Inspiraties

Zie, mijn  geliefde, ik heb je de kracht getoond van de stilte, hoe diep ze kan helen en hoe welgevallig ze is aan Het Eeuwige.

woestijnvader Ammonas

Vesperviering 5 december 16.00 - 17.00 uur

‘O morgenster, breek door het donker en begraaf de twijfel’
(uit het gedicht ‘Advent’ van Pieter G. Buckinx) 

Gezongen vesper op de tweede zondag van de Advent 

De vesper is een van de getijdengebeden, een meditatieve gebedsvorm, die in de kloosters wordt beoefend. De vesper in de Waalse kerk is ontleend aan deze kloostertraditie.

Oude psalmen en moderne gedichten worden rondom de lezing van de zondag uitgekozen. Samen vormen ze een eenheid en een mooie manier om tot verdieping te komen.

Daarnaast is er gebed en… stilte…. ’n Uur verdieping, inspiratie en goede inzichten voor deze moeilijke tijd. 

M.m.v. vesperkoor en Alexander Saladin, orgel

laudate si

Themaviering OLVkoor: ‘Laudato si’

Zondag 12 december, 10.00-11.00 uur. Opgave is niet meer nodig.

Laudato Si is de oproep van paus Franciscus om met respect en eerbied om te gaan met de aarde. Bert Oostveen zal in deze viering gastspreker zijn. Hij is lang actief geweest in de Vredesbeweging en volgt de ontwikkelingen rond de klimaatcrisis op de voet.
In de viering wisselen teksten en liederen van Huub Oosterhuis elkaar af. 

Coventrygebed

Coventry gebed elke vrijdag 12.30 - 12.50 uur

Gelukkig! We kunnen weer in de Waalse Kerk voor het wekelijkse Coventry Vredesgebed van de Raad van kerken

Samen bidden voor vrede en verzoening: Iedere vrijdag 12.30 tot 12.50 uur.

Coronamaatregelen in de Waalse kerk

Gedurende de hele coronaperiode hebben we ons steeds kunnen aanpassen aan de vaak wisselende richtlijnen, zoals vertaald door de parochie en de Waalse Gemeente.

In de kerk blijkt voldoende ventilatie. Via een meter wordt het CO2 gehalte in de gaten gehouden.

Bij vieringen hoeft men geen QR code of negatieve test te tonen, de kerken willen geen onderscheid maken tussen wel en niet gevaccineerden.

Dat betekent wel, dat er weer 1,5 meter afstand gehouden moet worden tussen personen die niet tot hetzelfde gezin behoren. Er zijn daarom in de Waalse Kerk ongeveer 35 personen excl medewerkers welkom.

Verzoek ook om uw handen te desinfecteren en een mondkapje te dragen tijdens bewegingen. Samenzang is toegestaan.

Er is nog geen kerkelijke richtlijn voor activiteiten na 17.00 uur. De parochie vraagt van ons om deze activiteiten voorlopig naar een vroeger tijdstip te verplaatsen. Bovenstaande richtlijnen gelden in ieder geval

Terug naar boven

Mis niets met de Jansbeek Aktueel gratis in je mailbox. 
Elke maand op de hoogte. 
Schrijf je hier in

Pieter Omtzigt in Jansbeek Ekklesia

Overzicht van onze activiteiten

Al onze activiteiten vinden plaats in De Waalse Kerk. Gasthuisstraat 1,  6811 DZ Arnhem.

Vesperviering, iedere eerste zondag van de maand van de maand: 17.00-18.00 uur. Viering gebaseerd op het avondgebed in de contemplatieve kloosters. Met gedichten, psalmen, overweging, gebed. (nu even gepauzeerd en vervangen door het Zielenuur)

Themaviering, iedere 2de zondag van de maand van 10.00-11.00 uur ( m.u.v. juli en augustus). Viering met een maatschappelijk thema. Naast zang ( vnl liederen van Huub Oosterhuis) en teksten, passend bij het thema, komt regelmatig een gastspreker aan het woord. Een lezing uit de bijbel geeft vervolgens verder richting aan de bezinning op het thema.

Verdieping op de zondagochtend, ieder 3de zondag van de maand van 10.00 - 11.00 uur. We gaan met elkaar in gesprek rond verhalen/teksten en met de bezielende insteek. Om in contact te komen met de wijsheid daarvan en de betekenis ervan voor onze tijd, voor ons leven. 

Vieringen/diensten op bijzondere dagen: 2 november; begin van de vastentijd; Goede Vrijdag, Paaszaterdag en/of Pasen.

Coventry Vredesgebed. Iedere vrijdag, 12.30-12.50 uur bidden we voor vrede, samen met meer dan 250 kerken over de hele wereld, die door oorlogsgeweld verwoest zijn.

Jansbeeklezingen: 4 maal per jaar. Te gast zijn bekende en minder bekende sprekers, die een relatie hebben spiritualiteit en/of geloof. Zij worden uitgenodigd te vertellen over wat hen bezielt. 

Zangworkshops: in het voorjaar een workshop tbv projectkoor met Paaswake en een workshop Gregoriaans in het najaar

Voor vragen kunt u met deze link een email sturen naar Clementine Follender-Nicolaas

Wie zijn wij?

Jansbeek ekklesia bestaat uit een flinke groep oecumenische vrijwilligers die op eigen, wijze 'gelovig zijn' verdiepen met vieringen, concerten, lezingen, meditaties en leerhuis. Heb je zelf ideeën over een activiteit voor zingeving, neem dan contact met ons op. Veel kan, maar wel als je het zelf organiseert en draagt.

>