Programma-Verhalen-Lezingen

Even Stilstaan

‘Het mysterie van het leven daagt elke mens uit tot een volstrekt persoonlijk antwoord’

Ton Lathouwers ( 1932)

woestijnvader Ammonas

In juli en augustus vervallen de standaardvieringen ( Vesper, Themaviering, Verdieping) van Jansbeek ekklesia. In plaats daarvan bent u welkom voor andere activiteiten deze zomer, zowel georganiseerd door Jansbeek ekklesia als door andere kleine geloofsgemeenschappen in het centrum van Arnhem. Klik hier voor het programma.

Laudenviering mmv Laudenkoor

Zondag 11 augustus, 10.00-11.00 uur. Aansluitend koffie. In kader van de zomerdiensten.

Op de kloosterlijke traditie gebaseerde ochtendviering met gezongen psalmen, eigentijdse gedichten, gebed, orgelspel, stilte. Alles in relatie met de evangelielezing van de zondag. Meer info over de Lauden van Jansbeek ekklesia 

Spirituele Vakantiegroeten

Het is weer tijd voor Spirituele Vakantiegroeten van iedereen die onderweg is ( Klik & Go)

Een Gift Maakt Meer Mogelijk

De Jansbeek Aktueel gratis in je mailbox. Elke maand.

Het verhaal van Jezus is niet minder geworden in zijn kracht om levens te veranderen. Maar vandaag de

verder lezen

Advent: een uitnodiging om jezelf te ontmoeten Zondag 27 december was de eerste zondag van de Advent, de voorbereidingstijd

verder lezen

Samen de Zomer door

Zomerkring

Drie vrijdagavonden met elkaar in gesprek rond een zomers thema

28 juni, 5 juli en 12 juli, van 19.30 tot 21.30 uur in de Voorhof van de Parkstraatgemeente, Kastanjelaan 22e, Arnhem en in de tuinen van het Spijkerkwartier.

Welkom om uit te wisselen rond het thema : ‘Biodiversiteit en Loofhuttenfeest’. Aly Meijer, predikant van de Doopsgezinde Gemeente zal het thema inleiden en de gesprekken begeleiden. Klik hier voor uitgebreide info en aanmelden.

Buitendag 2024

Zaterdag 7 juli.  Kosten € 20,- per persoon. Opgeven via kerkenraad@doopsgezindenarnhem.nl

De Doopsgezinde Gemeente en de Parkstraatgemeente organiseren weer de jaarlijkse buitendag

De dag start met een eenvoudige dienst in de Parkstraatkerk. Daarna gaan we naar de Heilig Landstichting, naar museumpark Orientalis ( waar nu ook een tentoonstelling loopt over de Perzische dichter Rumi) en bezoeken we de Cenakelkerk. We besluiten de dag met een gezamenlijke maaltijd.

Zomerdiensten 2024

5 diensten/vieringen, steeds van een andere geloofsgemeenschap in centrum Arnhem.

21 juli: 10.00 uur Doopsgezinde gemeente in Waalse kerk. Voorganger Aly Meijer

28 juli:17.00 uur: Waalse gemeente in de Waalse kerk. Voorganger: Theo Pieter de Jong

4 augustus: 10.00 uur: Parkstraatgemeente in de Parkstraatkerk: Voorganger: Els de Clercq Organist Wim Roelfsema

11 augustus: 10.00 uur Jansbeek ekklesia met een Laudenviering in de Waalse Kerk. M.m.v. Laudenkoor en Alexander Saladin, orgel. Meer info hier.

18 augustus: 10.15 uur Waalse gemeente in de Eusebiuskerk: voorganger ds. Joanne Vrijhof. Organist: Wim Roelfsema

Meer uit Religieus Arnhem

Wie zijn wij?

Jansbeek ekklesia bestaat uit oecumenische vrijwilligers die hun 'gelovig zijn' op eigen wijze verdiepen met vieringen, concerten, lezingen, meditaties en leerhuis. Heb je zelf ideeën over een activiteit voor zingeving, neem dan contact met ons op. Veel kan, maar wel als je het zelf organiseert en draagt.

Artez in Jansbeek ekklesia

Overzicht van onze activiteiten

Al onze activiteiten vinden plaats in De Waalse Kerk. Gasthuisstraat 1,  6811 DZ Arnhem.

Vesperviering, iedere eerste zondag van de maand van de maand: nu weer om 17.00 uur. Viering gebaseerd op het namiddaggebed in contemplatieve kloosters. Met gedichten, gezongen psalmen, overweging, gebed.

Themaviering,

Elke tweede zondag van de maand om 10.00 uur (niet in juli en augustus).

Een viering met een maatschappelijk thema; naast zang (m.n. van Huub Oosterhuis) en (bijbel)teksten, passend bij het thema, komt regelmatig een gastspreker aan het woord.


Zielenuur:

Een verstild uur met muziek van wisselende musici/ensembles, verbonden met gedichten en teksten van spirituele aard meestal uit de joodse, christelijke of andere spirituele traditie. Het streven is om twee maal per jaar een dergelijk uur te organiseren, steeds op zondagmiddag 16.00-17.00 uur.


Verdieping op de zondagochtend, ieder 3de zondag van de maand van 10.00 - 11.00 uur. In een kleine groep gaan we met elkaar in gesprek over een tekst of verhaal uit de joodse of christelijke traditie Om in contact te komen met de wijsheid daarvan en de betekenis ervan voor onze tijd, voor ons leven. 


Vieringen/diensten op bijzondere dagen: 2 november; begin van de vastentijd; Goede Vrijdag, Paaszaterdag en/of Pasen.

Coventry Vredesgebed. Iedere vrijdag, 12.30-12.50 uur bidden we voor vrede, samen met meer dan 250 kerken over de hele wereld, die door oorlogsgeweld verwoest zijn.

Jansbeeklezingen:

4 maal per jaar. Te gast zijn bekende en minder bekende sprekers, die een relatie hebben spiritualiteit en/of geloof. Zij worden uitgenodigd te vertellen over wat hen bezielt. 


Zangworkshops: In het najaar is er een workshop Gregoriaans, uitlopend op een gezongen vesperdienst in de advent.

Voor vragen kunt u met deze link een email sturen naar Clementine Follender-Nicolaas


Website

Digitaal is actuele informatie te vinden over genoemde activiteiten en presenteert de ekklesia zich met blogs, waaronder bv  ‘Verhalen tussen Pasen en Pinksteren’ en ‘Spirituele vakantiegroet’ in de zomermaanden.

Geoptimaliseerd door Optimole
>