VERHALEN OM TE DELEN

We schrijven ze zelf of krijgen ze van jou


inspiratie in coronatijden

maart 25, 2020

Digitaal naar Buiten, stil naar Binnen


Digitaal naar buiten, stil naar binnen

​Clem Follender


​Snap er niets van , maar ik heb ‘t nog steeds druk! Bellen naar (klein)kinderen, vrienden/innen, ‘collega’s’, beslissingen nemen en communiceren over alles wat is afgelast, nieuwe digitale manieren van verbinding optuigen, gymmen thuis en naar buiten voor beweging en frisse lucht.

En vooral: te pas en te onpas volgen van Coronanieuws: ontwikkelingen, achtergronden, visies op gezond blijven en wat lichamelijk afstand moeten houden geestelijk met je doet. Ik heb ook al ‘n patronenblad gekocht om voor 2 kleindochters iets te naaien. En er liggen nog heel wat schoonmaak- en opruimklussen te wachten………Dus nog lang niet niks te doen.

En dat is ook een valkuil. Voel ik wel, wat er aan de hand is? Mis ik familie, vrienden, de mensen van de ekklesia, cultuur, vieringen eigenlijk wel? En leef ik echt mee met degenen, die nu keihard en met gevaar voor eigen gezondheid werken in de zorg, in de voedselvoorziening? Voel ik hoe verschrikkelijk het is om je bedrijf failliet te zien gaan, om geen werk meer hebben?

Het is allemaal veel te rommelig en ik kom niet aan voelen toe, merk ik.

Dus besluit ik weer tijd te reserveren voor meditatie, gebed, Bijbelverhalen, ritueel en stil zijn.

Vanaf woensdag daarom begonnen:  Iedere morgen om 8 uur: 20 minuten op t bankje, dan samen met Joseph een korte ‘Lauden’: Met behulp van een oud missaal en het psalmenboek:  Kaarsje aan, stil worden, bijbeltekst lezen, zingen en gebed. Verder: gedoseerd op Facebook en op TV alleen het journaal. En iedere avond (via Facebook), bij wijze van vesper, de eenvoudige goedverzorgde gebedsdienst van de Lucas/St. Maartenparochie in Leusden en daarna…..verplicht lezen.

Hè, dat doet goed….. regelmatig echt naar binnen.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets met de Jansbeek Aktueel gratis in je mailbox. 
Elke maand op de hoogte van wat blijft en wat verandert.

Schrijf je hier in

misschien ook interessantInformatie vanuit de vergadering van de JEraad van 20 juli j.l. Breed Overleg maandag 12 september Allen, die zich betrokken voelen bij ( activiteiten)

Verder lezen


Het hardnekkige leven van vooroordelen. In  een mooie natuurfilm zag ik hoe beren zich aanpassen aan wat in hun  leefgebied aan eten

Verder lezen
>