juni 3, 2020

OLVkoor niet lang meer stil


OLVkoor in Coronatijd

​ door OLVkoor

Dag allemaal,

De laatste viering met het Olvé koor was op 8 maart. Nietsvermoedend hebben we elkaar toen voor de laatste keer ontmoet in de Waalse Kerk om samen te zingen en te vieren. Het thema van de viering was “Stilte nu”:

Psalm 65: 1-6 vrij van Huub Oosterhuis

Stilte nu. Voor U.

Stilte zingen had ik U beloofd.

Hoor dan.

Hoor dan wie?

Mij – wie mij?

Die deze mens ben

die hier neerligt

nietig schuldbeladen

die wil opstaan

ander mens wil zijn

nieuw ik.

Stilte nu

En stil werd het…  Maar het werd een andere stilte…

Vanaf 8 maart waren we op onszelf aangewezen. Geen repetities meer, geen vieringen, geen voorbereidingsgesprekken. Nog lang geen “flattende curve”….  Leden van het Olvé koor ontmoeten elkaar hoofdzakelijk op repetities en tijdens vieringen. Die ontmoetingen zijn belangrijk, je wilt elkaar zien, verhalen uitwisselen, geïnspireerd raken en meeleven met de dingen van alledag.

De afgelopen weken hebben we met elkaar een nieuwsbrief gemaakt om elkaar digitaal te “spreken”. We deelden onze ervaringen in Corona tijd en zo bleven we met elkaar verbonden. En omdat we nu eenmaal een koor zijn hebben we ook samen gekeken naar de tekst van een nieuw lied, dat we graag met u allemaal willen instuderen, als het weer mag.

Zoals het er nu uitziet gaat dat nog wel even duren, maar we houden de moed er in! In juni komt de voorbereidingsgroep bij elkaar. We gaan ons beraden op de mogelijkheden die er zijn, binnen de kaders die we hebben in de Waalse Kerk. We willen graag met u allemaal blijven vieren, maar we realiseren ons ook, dat het nog niet op de oude vertrouwde manier kan. Maar wie weet ontstaat er toch een mogelijkheid om onze verbondenheid met u weer nieuw leven in te blazen. Wij kijken er naar uit!

Hartelijke groet, blijf gezond en houd moed

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets met de Jansbeek Aktueel gratis in je mailbox. 
Elke veertien dagen op de hoogte. 

Schrijf je hier in

misschien ook interessant

februari 18, 2021

februari 12, 2021

januari 18, 2021

>