De Hof van Olijven

Algemene informatie: Vespervieringen in de Waalse Kerk

Iedere 1ste zondag van de maand om 17.00 uur

Jarenlang zijn iedere eerste zondag van de maand in de Walburgiskerk  ’s morgens om 10.00 uur de lauden gevierd. Een op de kloostertraditie gebaseerd ochtendgebed, dat werd voorbereid door een laudenwerkgroep en het laudenkoor.

Na de verkoop van de Walburgiskerk, afgelopen december, hebben we gelukkig een prachtige nieuwe plek  gevonden voor de vieringen, namelijk de Waalse Kerk, de voormalige Agnietenkapel achter de Stadsschouwburg.  

Door de verandering van het tijdstip (eind van de middag) van de kloosterlijke viering zijn de laudenvieringen nu vespervieringen geworden. Het woord vespers komt uit het Latijn, van vespera, dat avond betekent.

De vespers zijn een onderdeel van het getijdengebed, een meditatieve gebedsvorm die men in de kloosters beoefent. De kern van deze viering bestaat uit enkele psalmen en gedichten die rondom het evangelie zijn uitgezocht.

Samen vormen ze een eenheid en een mooie manier om tot verdieping te komen. Hier draagt ook de overweging van de voorganger aan bij, die de teksten verbindt met ons leven hier en nu.

Door samen de psalmen te zingen, te luisteren naar orgelmuziek en in stilte te mediteren is er ruimte voor bezinning en ontstaat een sfeer van verbondenheid en harmonie.

U bent van harte welkom om samen met ons de vespers te vieren. Voor wie wil is er na afloop koffie, thee en een kop soep.

Wanneer: iedere eerste zondag van de maand om 17;00 uur

Waar: De Waalse Kerk, Gasthuisstraat 1, 6811 DZ  Arnhem.

Meezingen met het vesperkoor? Repetitie: iedere donderdagochtend voorafgaand aan de eerste zondag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur. Inzingen op zondagmiddag: 16.00 uur.

Parkeren:  Naast de Schouwburg,€ 2,90 per uur.  Zondag t/m 12.00 uur gratis. Musisgarage: Van 06:00 tot 18:00 uur: € 2,50 per uur. Tussen 18:00 en 06:00 uur: € 0,50 per uur.

Meer info: Clem Follender, 0624723206, c.follender48@gmail.com

>