Foto: burgproductions.nl | Jong Talentklas van ArtEZ.

Zielenuur: Spiritueel Podium in Jansbeek ekklesia

Een uur spiritueel podium in Jansbeek ekklesia met muziek van wisselende musici/ensembles, verbonden met reflectieve gedichten en teksten van spirituele aard meestal uit de joodse, christelijke of een andere spirituele traditie.

Bij het horen van muziek of het beluisteren van een bijzondere tekst, kan het gebeuren dat je sterk geroerd of geraakt wordt. Waar wordt je dan geraakt of geroerd? In je ziel, zou je kunnen zeggen.

Wat de ziel is weten we niet. De ziel is te ervaren maar nooit echt te kennen.

De ziel kun je ook ervaren als ruimte tussen mensen (zielsverwant?), ook wel als een intermediair tussen de mens en het Hogere, wel voelbaar, niet kenbaar, tussen het universele en het individuele, het bewuste en onbewuste. En vaak wordt de ziel ook in verband gebracht met het leven na de dood.

Plots geraakt worden door iets of iemand, voelen van weemoed, verdriet, vreugde,  schoonheid, heelheid, verbinding. Vanuit bovenstaande insteek geven we een paar keer per jaar een Zielenuur vorm met muziek en teksten.

Vier keer per jaar verzorgt Jansbeek ekklesia een spiritueel podium op zondagmiddag.

Waar: De Waalse Kerk, Gasthuisstraat 1, 6811 DZ Arnhem.

Contact: Clem Follender, (06) 24 72 32 06, of email

Parkeren: Naast de Schouwburg,€ 2,90 per uur. Zondag t/m 12.00 uur gratis. Musisgarage: Van 06:00 tot 18:00 uur: € 2,50 per uur. Tussen 18:00 en 06:00 uur: € 0,50 per uur.

Geoptimaliseerd door Optimole
>