Schrijven om met elkaar verbonden te blijven. 

Wie schrijft die blijft. Zo was het sinds schrijven werd uitgevonden.Is dat nog zo?

​Kortom, goede verhalen inspireren telkens weer opnieuw. Nu onze verschillende samenkomsten fysiek niet mogelijk zijn, missen we dat. We missen de inspiratie van teksten, liederen en rituelen; de inspiratie van ‘waar-twee-of-meer-samen-zijn -ben-Ik-in-hun-midden’ en de ontmoetingen bij de koffie.

Hoe mooi zou het zijn dat gemis ‘n beetje te verzachten door elkaar digitaal te inspireren. Via ’n blog of podcast op de website, op Facebook en via  email. De website hebben wij daarvoor inmiddels klaar gemaakt. Nu is het de beurt aan jou.

​We nodigen je uit om te verwoorden wat deze crisis met je doet. Voel je angst, onrust, vertrouwen, hoop ? Waar haal je troost en houvast vandaan? ​Schrijf jouw digitale brief. Ook op deze manier kunnen we een inspirerende ekklesia zijn.

Misschien heb je een passende foto bij je tekst. En, als je wilt, stuur ook een foto van jezelf mee. Het is fijn om elkaar even te zien, al is het digitaal. Ter info: Je portretfoto zetten we niet op Facebook, alleen op de website.

Tja, een tekst schrijven? Zie ik mij dat doen, vraag je jezelf af. Een tip: gewoon beginnen. Het hoeven niet direct mooie zinnen te zijn. Beter is om eerst een ruwe schets te maken met trefwoorden die in je opkomen. Van die schets maak je een verhaal. Van het verhaal maak je een kort verhaal​. Schrap en verander. Gebruik korte zinnen tot je een tekst​ heb van max 300 woorden. Tekst en foto’s kun je sturen naar​ Clem Follender.

​Andersoortige verhalen zijn uiteraard ook welkom. Bij voorkeur over spiritualiteit en religie, maar als het kan in samenhang met vraagstukken waar we maatschappelijk mee worstelen. Geen zending maar bezinning. Geen antwoorden maar vragen. Een ode aan de twijfel en het zoeken. Een plezier en een uitdaging voor jezelf en een vreugdevolle herkenning voor je lezers.

Zo ongeveer dus. Laat ons weten wanneer je iets voelt kriebelen. Heb je een klankbord nodig, denk je dat een coach nuttig is? Daar zorgen we voor. We behouden ons wel het recht voor om te redigeren. Uiteraard in overleg. Doen! Neem contact op met Clem Follender.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.