VERHALEN OM TE DELEN

We schrijven ze zelf of krijgen ze van jou


november 1, 2022

Verslag raadsvergadering 29 september 2022


Vanuit de JEraadsvergadering van 29 september j.l.

Deze vergadering werd voor het laatst voorgezeten door Joseph Follender. Zoals op het breed overleg al is gecommuniceerd zal Egon Haffmans voorlopig als waarnemend voorzitter fungeren.

Herman Kaiser, vml burgemeester van Arnhem, complimenteerde ons met de activiteiten n.a.v.  Jansbeek Aktueel van september

Activiteiten: terugblik en vooruitblik.

Vredesweek ( 17-25 sept) : Samen met de organisatie van het Coventrygebed en de Raad van Kerken heeft de JE een Stiltekring op het plein voor de kerk georganiseerd en waar mogelijk de bestaande activiteiten aangepast aan het vredesthema en daarnaast alle kerkelijke activiteiten rond vrede in Arnhem in de Vredesweek gecommuniceerd.

Vespers: zondag 2 okt. Zal er een nazit zijn voor koorleden en bezoekers met drankje en soep, om elkaar beter te leren kennen en allerlei rond de vespers met elkaar te bespreken. Op de eerste zondag van december vervalt de ‘gewone’ vesper. Dan is op dat tijdstip de Gregoriaanse vesper met het ad hoc cursuskoor.

Themavieringen: voorgangers zijn ingevuld t/m december. Ben Piepers, Wim Palstra, Janita  ( dominee uit Drenthe, werkzaam als geestelijke verzorgster)

Verdieping: Afgelopen keer tekst rond vrede. De komende keren worden weer vesperteksten/gedichten besproken

Zielenuur: 30 okt , Dorien Verheijden – piano, Capella Eusebiana o.l.v. Alexanderr Saladin, schilderingen van koorleden.

Kerk Open in de zomer: aantallen: een keer niemand, andere dagen gemiddeld 8, v.n.l. toeristen. Mail sturen naar de gastvrouwen/-heren met de vraag naar hun ervaringen en polsen interesse in een gezamenlijke bijeenkomst volgend jaar.

Allerzielenviering:  wordt de laatste jaren zeer matig bezocht. Mogelijke oorzaak: JE heeft geen uitvaarten, dus ook geen uitnodigingen naar families + op begraafplaatsen wordt tegenwoorden veel georganiseerd.

Jansbeek Lezingen: Di 4 okt Arjan Broers, Woe 23 nov. Stevo Akkerman

Workshop Gregoriaans: Financiën: De Stichting Kadervorming heeft een garantstelling voor negatief saldo van de cursus tot € 500,-  toegezegd. Dit houdt in, dat er minimaal 10 deelnemers moeten zijn. Bernadette Maijer zal samen met Clem de organisatie verzorgen.

Kerst:  In de Waalse kerk viering op kerstavond om 21.00 uur mmv Capella Eusebiana. Het Olvékoor wil toch ook graag een kerstavondviering houden. Dat zal dan op een andere locatie moeten plaatsvinden. JE raad wil e.e.a. met plezier faciliteren.

Oudjaar: Viering op de grens van oud en nieuw. Zat 31 december. M.m.v. enkele leden van Capella Eusebiana.

Zielenuur

Andere naam voor Zielenuur? Zielen geeft associaties met doden. Opties: Zieleuur , bezielend uur. Her en der nog eens polsen. Coördinator van de vooropleiding van Artez( Tobias Wenting ) staat positief tegenover het uitnodigen van studenten voor het Zielenuur.  

Frequentie Zielenuren? Nu er overal weer veel activiteiten georganiseerd worden, ook muzikale en een Zielenuur vormgeven veel werk is, besluiten we de frequentie te verlagen naar 2 of 3 in het voorjaar of 2 en 3 in het najaar.

Communicatie.

Alle activiteiten worden gecommuniceerd in de Jansbeek Aktueel, op de JE website en via Facebook ( JE en Eusebiusparochie)en in het Eusebiusvenster. De Lezingen worden extra breed onder de aandacht van nieuw publiek gebracht via (betaalde) FB promotie. Iedere maand wordt de viering van het OLVékoor aan geboden aan de Koerier/Gelderlander. Regelmatig worden deze gepubliceerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets met de Jansbeek Aktueel gratis in je mailbox. 
Elke maand op de hoogte van wat blijft en wat verandert.

Schrijf je hier in

misschien ook interessantHet verhaal van Jezus is niet minder geworden in zijn kracht om levens te veranderen. Maar vandaag de dag, hoewel de meerderheid

Verder lezen


Advent: een uitnodiging om jezelf te ontmoeten Zondag 27 december was de eerste zondag van de Advent, de voorbereidingstijd opKerstmis. Anselm Grün heeft

Verder lezen
>