VERHALEN OM TE DELEN

We schrijven ze zelf of krijgen ze van jou


Orgel in Waalse Kerk Arnhem

oktober 8, 2023

Verslag JE raadsvergadering 8 februari 2023 (nagekomen)


Info vanuit de JE raadsvergadering van 8 februari 2023 t.b.v. website.

Jansbeek Lezingen

De werkgroep Communicatie ( Hans van Zanten en Clem Follender) was uitgenodigd op een overleg van de werkgroep Jansbeek Lezingen. Hoofdonderwerp was: hoe bereiken we meer bezoekers voor de lezingen. Iedere Lezing wordt aangekondigd in het parochieblad van de Eusebiusparochie, de Jansbeek Aktueel, op de website van Jansbeek ekklesia, via een speciale Nieuwbrief naar 500 mailadressen, persbericht naar de Gelderlander en via een advertentiecampagne op Facebook.

Andere voorstellen, waar de JEraad mee heeft ingestemd:

  • De PR zal worden uitbreid naar nieuwsbrieven van andere kerken.
  • Entreeprijs naar €10,- inclusief koffie/thee/drankje.
  • Catering proberen minder storend te maken. Bij de koffie glazen al klaar hebben staan. Bijtijds de koffie afruimen.
  • Betaling van entreegeld: Naast contant nu ook overmaken via QR code en via rekeningnummer.

Mbt to ander activiteiten

Verdieping: Wel of niet doorgaan: inventariseren bij de deelnemers.

Als er behoefte is, kan de activiteit gewoon doorgaan in de Waalse Kerk.

Zielenuur: Eeen uur met Spaanse liederen was  gepland in september. Helaas geen geschikte datum kunnen vinden. 15 oktober: Moderne klassieke muziek ( viool-piano) en teksten. Voorjaar 2024 weer 2 uren met studenten van de vooropleiding van ArTEZ

Omschrijving Zielenuur

Een uur met muziek van wisselende musici/ensembles, verbonden met reflectieve gedichten en teksten van spirituele aard meestal uit de joodse, christelijke of een andere spirituele traditie.

Bij het horen van muziek of het beluisteren van een bijzondere tekst, kan het gebeuren dat je sterk geroerd of geraakt wordt. Waar wordt je dan geraakt of geroerd? In je ziel, zou je kunnen zeggen.

Wat de ziel is weten we niet. De ziel is te ervaren maar nooit echt te kennen.

De ziel kun je ook ervaren als ruimte tussen mensen (zielsverwant?), ook wel als een intermediair tussen de mens en het Hogere, wel voelbaar, niet kenbaar, tussen het universele en het individuele, het bewuste en onbewuste. En vaak wordt de ziel ook in verband gebracht met het leven na de dood.

Plots geraakt worden door iets of iemand, voelen van weemoed, verdriet , vreugde,  schoonheid, heelheid, verbinding. Vanuit bovenstaande insteek geven we een paar keer per jaar een Zielenuur vorm met muziek en teksten.

Zomerdiensten 2023: Zie JEwebsite. In alle diensten wordt er naast een collecte voor de eigen gemeenschap ook gecollecteerd voor de Stichting Leergeld.

Spirituele vakantiegroet: Paar mooie reacties al. Zie website. M.n. persoonlijk vragen levert materiaal op.

Workshop Gregoriaans: november/december. Gregoriaanse vesper ( ipv de standaard vesper) : 3 december.

Mbt de Waalse Gemeente en andere gebruikers van de Waalse kerk

Project Waalse kerk Open, ontwikkelen van plannen voor aanbouw en verbouw van de kerk is door de Waalse Gemeente helaas on hold gezet.

Open Monumentendag 10 sept.: Thema: levend erfgoed. Organisatie: Waalse Gemeente. Via JE zullen exposeren Marianne Epiney- schilderijen, Piet van der Heide- Iconen, Capella Eusebiana zal een kort programma brengen van bij de historie van de kerk passende zang

Samenwerking met Allerzielen. Doopsgezinde gemeente heeft interesse om samen met JE de Allerzielenviering vorm te geven.

Pelgrimsviering/wandeling: loopt goed

Portes Ouvertes van de Waalse Gemeente : Helaas de afgelopen keer in het Frans en daardoor  interessant voor niet-Walen.

Oecumenische dienst bij Keti Koti: De Eusebiusparochie was via Anita Coenraads, ook betrokken. Levendige en druk bezochte dienst.

Breed Overleg, maandag 18 september, 20.00- 22.00 uur. Iedereen welkom

Agendapunten: Meer info rond het stoppen van project Waalse kerk Open en samenwerking met andere organisaties. Via de Jansbeek Actueel van september en via een mail aan de vaste deelnemers van het overleg zal gevraagd worden naar agendapunten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets met de Jansbeek Aktueel gratis in je mailbox. 
Elke maand op de hoogte van wat blijft en wat verandert.

Schrijf je hier in

misschien ook interessantHet verhaal van Jezus is niet minder geworden in zijn kracht om levens te veranderen. Maar vandaag de dag, hoewel de meerderheid

Verder lezen


Advent: een uitnodiging om jezelf te ontmoeten Zondag 27 december was de eerste zondag van de Advent, de voorbereidingstijd opKerstmis. Anselm Grün heeft

Verder lezen
Geoptimaliseerd door Optimole
>