VERHALEN OM TE DELEN

We schrijven ze zelf of krijgen ze van jou


Kerk in Aktie

juni 24, 2019

Gastgezinnen voor ‘Das Friedenzeugnis’


Stioconferentie Raad van Kerken

Stioconferentie Raad van Kerken 2014 in Arnhem

Das Friedenzeugnis der Kirchen

De Raad van kerken uit Gera bezoekt in september a.s.  Arnhem ter gelegenheid van 75 jaar Slag om Arnhem en 30 jaar einde DDR.  Het is in de week van 19 - 22 sept. 

Thema

Het thema van het bezoek is Das Friedenszeugnis der Kirchen. Van Duitse kant herdenkt men dat 30 jaar geleden een vreedzame revolutie het einde van de DDR inluidde en wij herdenken dat het 75 jaar geleden is dat D-Day in Normandië plaatsvond en eveneens 75 jaar geleden de slag om Arnhem.

Programma

Vrijdag 20 september zal een ontmoeting met geïnteresseerde kerkleden in Arnhem georganiseerd worden. Zaterdag 21 september is een bezoek aan Apeldoorn gepland om daar deel te nemen aan de internationale vredesdag. Het programma van het bezoek van de ACK Gera eindigt zondag 22 september met deelname aan de kerkdienst van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Arnhem.

Gastgezinnen gevraagd

Het is een goede gewoonte dat bij de bezoeken aan Gera en Arnhem de deelnemers onderdak vinden bij gastgezinnen. STIOC wil daarom graag in contact komen met Arnhemmers die bereid zijn een of twee bezoekers uit Gera gastvrijheid te verlenen. Vanzelfsprekend kunt U zelf ook deelnemen aan het programma of een deel ervan. Voor verdere informatie over het programma en zo mogelijk aanbiedingen voor huisvesting kunt u contact opnemen met onze voorzitter Ds. Ida Eldering,tel. 026- 3623 980 (of mobiel 06 2953 7653), ida.eldering@gmail.com  of met de secretaris, kvdhoek@telfort.nl

Onze banden

Namens de Raad van Kerken in Arnhem onderhoudt STIOC (Stedelijke Internationale Oecumenische Contacten) al decennia lang contacten met de Arbeitskreis Christlicher Kirchen (ACK) in Gera. 

In oktober 2017 was de Raad van Kerken Arnhem in Gera (in het oosten van de Duitse deelstaat Thüringen) om samen met hen 500 jaar Luther te vieren. Nu twee jaar later komen de mensen uit Gera van donderdag 19 tot zondag 22 september op bezoek in Arnhem.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets met de Jansbeek Aktueel gratis in je mailbox. 
Elke maand op de hoogte van wat blijft en wat verandert.

Schrijf je hier in

misschien ook interessantInformatie vanuit de vergadering van de JEraad van 20 juli j.l. Breed Overleg maandag 12 september Allen, die zich betrokken voelen bij ( activiteiten)

Verder lezen


Het hardnekkige leven van vooroordelen. In  een mooie natuurfilm zag ik hoe beren zich aanpassen aan wat in hun  leefgebied aan eten

Verder lezen
>