mei 6, 2020

Hang naar vroeger?


Trio Pagero in Coronatijd

​door Roger Nusselein

Hoi Allemaal, 

Om te beginnen, wil ik mij graag even voorstellen, mijn naam is Roger Nusselein. Ik ben getrouwd, mijn vrouw heet Mieke, en wij hebben vorig  jaar onze 45e trouwdag gevierd samen met onze kinderen, aangetrouwde kinderen en onze kleinkinderen in een bungalowpark in de mooie omgeving van Hellendoorn. Het lijkt nu wel heel erg lang geleden.

Ik ben al sinds een lange tijd (meer dan 50 jaar!) met veel plezier, lid van het OLVEkoor, eerst als koorzanger, later als gitarist, en nu nog steeds in het combo van dit koor. Heel jammer dat wij elkaar nu niet meer kunnen ontmoeten, het kan en mag helaas niet vanwege die vervelende corona. Dat mis ik wel erg. Naast deze muzikale activiteiten, ben ik ook gitarist (en zanger) in Trio PaGeRo. En natuurlijk speel ik zelf ook vaak thuis op mijn gitaren. Het is een mooie hobby, en ik ben blij dat ik dit talent heb meegekregen bij mijn geboorte.

Trio Pagero in Jansbeek Ekklesia

Aanleiding voor dit verhaaltje, is het verzoek van de communicatiewerkgroep van Jansbeek ekklesia, om iets te schrijven over hoe ik deze Corona-periode ervaar, en waar ik mijn inspiratie en energie vandaan haal om door te gaan. Muziek is voor mij altijd een bijzondere hobby geweest naast al mijn andere hobby’s. Het geeft mij heel veel troost, zeker als het even wat moeilijker is. En dat is nu zeker het geval in deze corona crisis. Het geeft mij ook veel inspiratie en voldoening om met muziek bezig te zijn, zowel thuis gitaar spelen als in een groep met andere muzikanten.

Zo werden wij (Trio PaGeRo) laatst (14 april) nog gevraagd om te komen spelen voor de bewoners van Huize Kohlmann (naast de Walburgis Kerk) en voor de bewoners van Stg. Philadelphia in de vestiging in Arnhem. Dat waren twee heel bijzondere optredens. Het was fijn en mooi om dat te kunnen doen. Voor de bewoners daar een leuke afleiding in deze moeilijke tijd.

Ook werden wij -naar aanleiding van dat optreden- gevraagd om te komen spelen in Westervoort. Daar heeft Stg. Philadelphia ook een vestiging en zij vierden op die bewuste dag het 10 jarig bestaan. Dat was ook een heel erg leuk optreden, met leuke reacties. Dit filmpje geeft een impressie:  https://youtu.be/puWX5x3mKps

Veel inspiratie en energie krijg ik ook van het luisteren en kijken naar muziek en dan met name op Youtube en  Spotify,etc . Met name op die eerste staan heel wat ‘pareltjes’, zoals deze opnamen van de Fogerty Family in quarantaine..: 

https://www.youtube.com/watch?v=fduevUJtsv4

https://www.youtube.com/watch?v=AXhE71RCGfY

https://www.youtube.com/watch?v=2qW2139LKN0

Ook het luisteren naar muziek van vroeger (de tijd dat we nog niks wisten van een ‘corona virus ‘)  geeft een bijzonder gevoel , dat komt nu steeds meer naar boven. Het is een soort ‘hang naar vroeger’. Dat merk ik ook op social media, zoals Facebook, maar ook op Youtube.  Op FB  verschenen vanuit het niets , ineens allerlei jeugdfoto’s van mensen boven de 50….. Grappig om te zien hoe zoiets gaat.. Een stukje nostalgie is weer boven komen drijven….

Nu ben ik inmiddels alweer bezig met de voorbereidingen voor een volgend optreden van Trio PaGeRo, en dat geeft ook veel  nieuwe energie en inspiratie. Ik  wens  u allen veel  inspiratie toe,  en ook vooral veel goede gezondheid .

Tevens hoop ik dat wij elkaar weer ergens snel mogen ontmoeten, wie weet bij een optreden van Trio PaGeRo.

Groetjes,
Roger

Wat denk je? Geef eens een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets met de Jansbeek Aktueel gratis in je mailbox. 
Elke veertien dagen op de hoogte. 

Schrijf je hier in

misschien ook interessant

augustus 2, 2020

juli 24, 2020

juli 8, 2020